Flemming Quist Møller - en dansk multikunstner med mange talenter
2
Flemming Quist Møller - en dansk multikunstner med mange talenter

Team I - SpecialCenter Vonsild

3
4

Lille Flemming bliver født d. 19. maj 1942 i Taarbæk ved København. Hans mor var svensk og hans far var dansk.

5
6

Flemming bor stadig i det hus, han boede i som barn. Han elsker at kigge på alle de vilde dyr i naturen - både på stranden, i skoven og i havet.

7
8

Flemming fik sin første tromme, da han var 14 år. Da han er 18 år, går han ud af skolen og rejser rundt i verden, lytter til musik og samler på rytmer.

9
10

Som helt voksen møder han Anders Koppel og Peter Bastian. De kan alle tre lide rytmisk folkemusik. Sammen laver de gruppen “Bazaar”. De spiller sammen i 36 år. De udgiver plader og spiller til koncerter.

11
12

Men Flemming tegner og skriver også hele tiden. Han bliver far til lille Carl, da han selv kun er 22 år. Flemming skriver om “Cykelmyggen Egon” til Carl, fordi Carl har fået et myggestik, der klør og svier.

13
14

“Cykelmyggen Egon” er Flemmings første bog, der bliver virkelig kendt. Flemming tegner alle sine tegninger til film og bøger i hånden. Han har ikke computer eller mobil!!

15
16

Flemming har skrevet rigtig mange bøger. Men ud over “Cykelmyggen Egon”, så er “Bennys badekar”, “Snuden”, “Jungledyret Hugo” og “Cykelmyggen og Minibillen” blevet rigtig kendte og elsket af alle børn!

17
18

Det virkelig fantastiske er, at Flemmings søn Carl også både tegner og skriver fantastiske historier. “Jungledyret Hugo” har Carl tegnet og Flemming har skrevet historierne.

19
20

Man kan godt se, at Flemming elsker at iagttage dyr og planter i naturen. Tegningerne i hans bøger er næsten flottere end naturen selv - lige meget om det er på stranden, i skoven, under jorden eller på havets bund -  sammen med Benny og haletudsen.

21
22

Flemming skriver mest til børn. Han kan rigtig godt lide børn. Han siger: ”Det er ikke børn, der skal opdrages. Det er de voksne.” Synes du også det?

23
Flemming Quist Møller - en dansk multikunstner med mange talenter

Foto/ Myndir/ Asseq/ Valokuva/ Govvá/ Guvvieh/ Nuotraukos/ Fotod/ Bil/ Photo:
S1+4+10+12+14+16+20: ©Flemming Quist-Møller
S1: ?
S6: ?
S8: ?
S18: ©Carl Quist-Møller
S22: ©Carsten Bundgaard Andersen
Forrige side Næste side
X