Play audiofilesv
Rastaktiviteter
Rastaktiviteter

Noel Bergman och Carl Landh

3
4

På våra raster gör vi……

Play audiofile 5
6

“King out” går ut på att det är fyra personer i en kvadrat som är uppdelad i fyra rutor. Man ska ha en boll. De fyra personerna ska vara bonde, borgare, präst och adel.

Play audiofile 7
8

Man ska försöka vara adel så länge som möjligt. Man börjar med att bonden studsar bollen i någon annans ruta. Om inte personen fångar bollen på tre studsar så åker han/hon ut och blir bonde eller ställer sig i kö.

Play audiofile 9
10

"Datt" är en lek som är populär. Leken går till så att man ska datta en annan person så att den blir tagare. Man ska försöka att inte bli dattad.

Play audiofile 11
12

“15 och neråt” är en rolig lek som går till på följande sätt. En person räknar och ska sen ta tre steg och försöka hitta någon som har gömt sig. Om hen inte hittar någon så räknar hen 14,13,12,11……

Play audiofile 13
14

Då ska de som inte har blivit tagna dunka räknaren i ryggen och säga sitt namn, hitta ett nytt gömställe på 14 sekunder eller mindre. Sen fortsätter leken tills man har tagit alla eller räknat ner till 1.

Play audiofile 15
16

“Handduken” går ut på att det är två lag och en person som ska hålla handduken. En från varje lag ska springa ut.

Play audiofile 17
18

Man ska försöka att ta handduken och springa till sitt lag. Om man inte tar handduken så får man gå över till andra laget.

Play audiofile 19
20

“Guldkorn” är en rolig lek. Man är två lag. Man kan vara på en fotbollsplan. I målen ställer man upp 4 koner. Man ska försöka ta så många koner av det andra laget. När man är i målet är man fri. Man får bara ta 1 kon i taget.

Play audiofile 21
22

Om man lyckas datta en motståndare får den som blev dattad ställa sig vid kanten av fotbollsplanen. Om en i sitt lag kommer och räddar personen vid kanten går man tillbaka till sin sida av planen. Leken går ut på att man ska ta alla koner från motståndarens sida till sin egna sida.

Play audiofile 23
24

Känner du till någon annan rastaktivitet?

Play audiofile 25
Rastaktiviteter

Foto/ Myndir/ Asseq/ Valokuva/ Guvvieh/ Nuotraukos/ Photo:
S1-24: Lisa Borgström
Forrige side Næste side
X