Play audiofileda
Lær gymnastik!
2
Lær gymnastik!

Amalie Guldberg Poulsen og Martha Hylleqvist Weile, Vonsild Skole

3
4

Når du skal lære at stå på hænder eller gå på hænder, skal du først sætte hænderne i gulvet og svinge benene op mod en væg. Du kan få hjælp af en voksen med at svinge benene op. Når du har balancen kan du prøve at gå på hænder.

Play audiofile 5
6

At stå på hovedet er næsten det samme som at stå på hænder. Du skal bare tage hovedet i jorden og støtte med hænderne, og så svinge benene op.

Play audiofile 7
8

At gå i bro er at stå på hænder og fødder baglæns. Først kan du lægge dig på gulvet. Så kan du løfte dine hænder og dine fødder. Når du kan det, kan du gøre det oppefra, mens du står på benene. Så skulle du gerne kunne gå i bro.

Play audiofile 9
10

Vejrmølle er et sidelæns spring på hænder og tilbage på fødder. Du kan starte med at tage en stol og sætte hænderne på. Men du skal også øve at strække benene.

Play audiofile 11
12

En flikflak er en baglæns spring, hvor man sætter af med hænderne. Man kan starte med at få hjælp af en voksen. Når man bliver sikker kan man hoppe bagover på en madras.

Play audiofile 13
14

Et kraftspring er en forlæns flikflak, hvor man står på hænder og svinger benene op. Hvis du skal lære at lave et kraftspring, kan du starte med at gøre det på en trampolin eller du kan bruge en madras og øve på.

Play audiofile 15
16

En kolbøtter et forlæns rul. Først skal du øve at sidde på hug og kigge på navlen og rulle rundt. Du kan begynde på en madras og så rulle rundt.

Play audiofile 17
18

En salto er et hop, hvor man drejer rundt i luften. Man kan starte med at lave en kolbøtte med hop på uden at lande på benene på en trampolin. Nå du kan det, kan du hoppe højere op og lande på benene.

Play audiofile 19
20

Baglæns salto er det er samme som en salto bare baglæns. Du skal nok lære at lave en flikflak først, for så kan du bare lave en flikflak uden hænder.

Play audiofile 21
22

Split er, når man sidder med benene til hver side. Først skal du varme op. Så kan du begynde at gå i split lidt efter lidt. Det kan godt være svært at strække benene. Du skal øve 2 eller 3 gange om dagen.

Play audiofile 23
24

Kan du lave nogle af disse øvelser?

Play audiofile 25
Lær gymnastik!

Foto/ Myndir/ Asseq/ Valokuva/ Guvvieh/ Nuotraukos/ Photo:
S1: Русский - pixabay.com
S4-22:Amalie Guldberg Poulsen og Martha Hylleqvist Weile
S24: Jregerman - pixabay.com
Forrige side Næste side
X