Play audiofileda
JESPER WUNG-SUNG - et dansk forfatterskab
JESPER WUNG-SUNG - et dansk forfatterskab

Mathilde Wieben Meyn - Haahrs Skole, Svendborg

3
4

Jesper Wung-Sung er en dansk forfatter. Han blev født i Marstal på Ærø den 23. maj 1971. I dag bor han i Svendborg med sin kone og deres to sønner.

Play audiofile 5
6

Som 7-årig flyttede Jesper med sin familie til USA. Det var en helt anden verden. Jesper følte sig anderledes og alene, fordi han ikke kunne tale engelsk. I dag sammenligner Jesper det med, da hans oldefar kom til Danmark fra Kina og heller ikke kunne noget dansk eller kendte nogen.

Play audiofile 7
8

Jesper gik først på gymnasiet i Nyborg og boede på Nyborg Kostskole. Han skiftede senere til Svendborg Gymnasium. Det var heldigt, for det var nemlig der, at han mødte sin kone Christina.

Play audiofile 9
10

I 1998 udgav Jesper sin første bog. Derefter har han skrevet mange bøger og vundet flotte priser. Jespers bøger er blevet oversat til fem sprog. Bøgerne er så gode, at flere af dem er blevet til film eller skuespil.

Play audiofile 11
12

Jespers bøger er kendte og elsket af folk i alle aldre. Hans første bog “To ryk og en aflevering” blev udgivet i 1998. Bogen fik han ´Debutantprisen´ for, og den er blevet filmatiseret. En af Jespers kendte voksenbøger hedder “En anden gren”. Den vandt ´De Gyldne Laurbær´ i 2017.

Play audiofile 13
14

“En anden gren” handler om Jespers oldeforældre, San og Ingeborg. San Wung-Sung kom fra Kina til Danmark, hvor han mødte Jespers oldemor. San var udstillet i Tivoli, fordi folk syntes, at det var spændende at se, hvordan kinesere så ud.

Play audiofile 15
16

San og Ingeborg blev forelsket og gift. Men det var ikke nemt. “En anden gren” er en af Jespers vigtigste og mest personlige bøger.

Play audiofile 17
18

Du har måske selv læst eller hørt om en eller flere af Jespers bøger? F.eks. “Zam”, “Guldfisken Glimmer”, “Drengen der ville redde julemanden fra at blive skåret i skiver” eller “En-to-tre-nu!” Mange af Jespers bøger har det til fælles, at de handler om svære emner som at være anderledes, syg eller ensom.

Play audiofile 19
20

Det er sjovt at tænke på, at da Jesper var barn, kunne han ikke drømme om at læse en bog, han var nemlig en fodbolddreng. Dengang var han Manchester United-fan, og det er han stadig. Der er jo en kæmpe forskel fra det til i dag at være en af Danmarks største forfattere.

Play audiofile 21
22

Da Jesper var barn havde han et fritidsjob som avisbud. Det var virkelig ikke noget, som han syntes om. En dag endte han med at smide alle aviserne i havet. Det var hans første og sidste almindelige job. For det er vigtigt for Jesper at være fri. Fri til at leve livet hver dag. Fri til at læse og skrive bøger.

Play audiofile 23
24

Har du læst en bog af Jesper Wung-Sung? Læser du bøger i din fritid?

Play audiofile 25
JESPER WUNG-SUNG - et dansk forfatterskab

Foto/ Myndir/ Asseq/ Valokuva/ Guvvieh/ Nuotraukos/ Photo:
S1: Bogforsider 
S4: Christina Wung-Sung
S6+8+14+20: Privateje 
S10: “En-To-Tre-Nu!”- filmplakat + Privateje + White Raven
S12+16+18: Bausagerbooks 
S22: Maria Fonfara - Information.dk
S24: Anders Dyhr - commons.wikimedia.org

Se mere: www.wungsung.dk
Forrige side Næste side
X